Du visar för närvarande Låna en energikasse för att hitta energitjuvar i ditt hem

Låna en energikasse för att hitta energitjuvar i ditt hem

Ibland är det svårt att veta var man ska börja när man ska energieffektivisera hemma. Därför har vi plockat ihop lite olika hjälpmedel för att hjälpa en att hitta energitjuvar i en smidig energikasse som är lätt att låna hem.

Då vi på Energicentrum har vårt kontor i Jönköping, kan man så klart låna en kasse hos oss. Men bor man i några av de andra kommunerna som vi ger energi- och klimatrådgivning – Habo, Mullsjö, Vaggeryd, Sävsjö eller Vetlanda – så kan man istället gå in på sitt stadsbibliotek och låna en energikasse på samma sätt som man annars hade lånat en bok.

Vad innehåller denna energikasse?

Själva energikassen är en tygkasse med Energicentrums logga tryckt på så man ska komma ihåg vem man lånat den från. Inuti kassen finner man:

 • En energimätare
  För att mäta energiförbrukningen i sina apparater.
 • En hygrometer
  För att mäta fukthalten i luften.
 • En rökpenna
  För att upptäcka drag vid exempelvis dörrar och fönster.
 • En bukett med tätningslister
  För att kunna se olika typer av tätningslister och vilken som passar hemma hos sig.
 • Lättförstådda instruktioner
  Oavsett om man inte förstår sig på teknik eller om man inte kan begrepp som watt och kilowattimmar ska man ändå kunna förstå sig på energikassen
 • Tips och råd för energisparande
  Allmänna tips.
 • Kontaktuppgifter till oss
  Oavsett om det är just energikassen ni har frågor om eller om det är något annat som rör energi och klimat är vi bara ett samtal bort.

Var och hur kan jag låna en energikasse?

Energikassen finns för utlåning via biblioteken i Habo, Mullsjö, Sävsjö, Skillingaryd, Vaggeryd och Vetlanda. Kassen lånas ut med ditt lånekort. Vill du låna hos oss på Energicentrum tar du kontakt för att bestämma tid för att hämta en kasse. Lånetiden är en vecka.

Antalet kassar är begränsat och väntetid kan uppstå.