Du visar för närvarande Klimatkampen har börjat – och alla behövs

Klimatkampen har börjat – och alla behövs

Visste du att Jönköpings län har en vision om att skapa ett klimatsmart plusenergilän senast 2045? Det innebär bland annat att vi alla tillsammans i länet behöver arbeta aktivt både med att minska vår energianvändning och utsläpp av växthusgaser och samtidigt öka andelen förnybar energi.

För den som själv skulle vilja bidra, men inte riktigt kommit igång finns inspiration att hämta i projektet Klimatkampen. Ett 20-tal så kallade klimatkämpar har tagit på sig ledartröjan och är inspiratörer och förebilder för oss övriga i länet.

Räkna på din klimatkamp med Svalna

Kampanjen är uppbyggd kring en app som heter Svalna som hjälper deltagarna i projektet att hålla koll på och förstå sin klimatpåverkan – hur den ser ut och hur den kan minska. Målet är att Klimatkämparna under ett år (september 2019- september 2020) minskar sina utsläpp med 30% och att minst 7000 personer i Jönköpings län börjar använda Svalna-appen och i genomsnitt minskar sina utsläpp med 5% under samma tid.

Att ge råd inom energi- och klimatfrågor är inget nytt för oss på Energicentrum. Verksamheten har funnits sedan 1998 och vi har genom åren hjälpt tusentals av länets invånare till en klimatsmartare vardag. Tveka inte att kontakta oss om du vill ha hjälp att komma igång med din egen Klimatkamp.

https://www.svalna.se/klimatkampen