Du visar för närvarande Energicentrum på plats i nya lokaler

Energicentrum på plats i nya lokaler

Energicentrum är ett väl etablerat samarbete för kommunal energi- och klimatrådgivning i Jönköping, Habo, Mullsjö, Vaggeryd och Sävsjö kommuner. Nu börjar ett nytt kapitel i verksamhetens historia.

I 20 år har den kommunala energi- och klimatrådgivningen varit belägen i Jönköpings Energis energiutställning på A6-området i Jönköping. Energiutställningen finns inte längre kvar, men rådgivningens verksamhet under namnet Energicentrum fortsätter och finns nu i den stora kasernbyggnaden, där Jönköpings kommun sedan några år tillbaka har flera verksamheter. 

Energiutställningen har varit en viktig del i verksamheten, men har med åren fått en minskad betydelse då det idag är mycket lättare att på egen hand hitta information om olika produkter och lösningar. Vår styrka ligger i att som opartiska rådgivare kunna erbjuda en roll där vi kan agera bollplank och lägga ett stort fokus på rådsökandens personliga förutsättningar.

Inte sällan är energifrågorna komplexa och det kan kännas som en omöjlighet att själv sätta sig in i allt. Vår kostnadsfria rådgivning kan beröra allt från energianvändning, uppvärmning och ventilation till aktuella stöd och bidrag, solenergi och hållbara transporter.

Nytt bokningssystem för rådgivning

För att underlätta att komma i kontakt med oss har vi öppnat upp ett webbokningssystem där lediga tider för rådgivning kontinuerligt läggs upp. Det går förstås även bra att kontakta oss via telefon eller e-post. För företag, föreningar och organisationer erbjuder vi också platsbesök. Läs mer om vår rådgivning här och varmt välkomna till våra nya lokaler!