You are currently viewing Föreläsningar – Ladd, sol och lagring för BRF:er

Föreläsningar – Ladd, sol och lagring för BRF:er

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Event

Framtidssäkra din bostadsrättsförening- tre kostnadsfria föreläsningar om ladd, sol och lagring

Den kommunala energi- och klimatrådgivningen i Jönköpings län bjuder in till tre gratis digitala föreläsningar där ni får lära er hur ni ska framtidssäkra er bostadsrättsförening för ett fossilfritt samhälle och hur ni kan bli mer energieffektiva och minska såväl de gemensamma som enskilda elräkningarna.

Föreläsningarna riktar sig till bostadsrättsföreningar i samtliga kommuner i Jönköpings län.

De är speciellt anpassade efter förutsättningarna hos en BRF, men är du en privatperson, organisation eller ett företag som är nyfiken får du givetvis delta med.

De är helt kostnadsfria och sänds digitalt via Zoom. Länk skickas ut till de anmälda.

Anmäl dig via detta formulär eller genom att maila: energicentrum@jonkoping.se

Laddplatser och belysning – Onsdag 7/4 kl 18:30

Vad ska man tänka på vid installation av laddstolpar? Vi går igenom tekniska lösningar, aktuella regelverk och bidrag samt hur man kan hantera kostnaderna. Vi informerar även om energieffektivbelysning och dess lönsamhet. Medverkar gör HSB BRF Rubinen i Tranås som berättar om sina erfarenheter.

Solceller, lagring och IMD – Onsdag 14/4 kl 18:30

Vad är viktigt att tänka på vid investering av solceller? Vi informerar om teknik, regelverk, säkerhet, och lönsamhet. Vi går även igenom det nya lagkravet på individuell mätning och debitering (IMD). Omfattas din BRF och vad innebär det nya regelverket för er?

Helhetsgrepp – Onsdag 21/4 kl 18:30

Varför ladd, solel, lagring och IMD hänger ihop. Vad ligger i framtiden inom dessa områden? Du behöver ha lyssnat på de två tidigare föreläsningarna för att tillgodogöra dig denna föreläsning fullt ut.

Medverkande

Föreläsare: Björn Jonasson – ToolBob

Logotyp för företaget Toolbob som föreläser

Björn Jonasson från ToolBob kommer bjuda på tre stycken inspirerande och informationsrika föreläsningar. Med ett helt yrkesliv inom elbranschen så har Björn kunskapen om hur ni kan få bra tekniska lösningar i kombination med en bättre ekonomi!

HSB BRF Rubinen från Tranås

Bostadsrättsföreningen Rubinen i Tranås har nyligen installerat laddstolpar i sin förening. Vid det första föreläsningstillfället den 7 april gästar de och pratar om sina erfarenheter, tankar och tips.

Energi- och klimatrådgivarna i Jönköpings län

Logotyp Energi- och klimatrådivarna

Den kommunala energi- och klimatrådgivningen är opartisk och kostnadsfri. Vi hittar lösningar, jämför offerter och ger stöd på vägen. Vi finns i samtliga kommuner i Jönköpings län. Är ni sugna på solceller, laddstolpar eller ny energieffektiv belysning? Eller är ni berörda av det nya lagkravet på individuell mätning och debitering? Då är denna föreläsningsserie för er!

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss!